customer manager workcenter

Belgium/East Flanders - Eke (Nazareth)

Makro Cash & Carry Belgium is 15 keer op rij gecertificeerd als Top Employer!

In België werken ongeveer 2.500 mensen bij Makro of Metro, verspreid over 17 winkels en ons hoofdkantoor. In Makro is elke particulier welkom en kan hij/zij het grootste aanbod in food en non-food vinden. De winkels van Metro richten zich uitsluitend op professionele klanten in de horeca. Wereldwijd stelt de Metro Group niet minder dan 110.000 collega’s tewerk. 

Wat je achtergrond ook is, Makro/Metro biedt je een pak kansen om te groeien. Ons jobaanbod is dan ook enorm gevarieerd. We kijken steeds uit naar medewerkers die met plezier werken in een resultaatgerichte en open cultuur, waarbij de klant centraal staat.

Bij Makro/Metro hechten we veel belang aan de ontwikkeling en betrokkenheid van onze mensen. Onze medewerkers krijgen maximaal de kans om door te groeien. Daarom investeren we permanent in training en ontwikkeling.

 

FUNCTIE

Je brengt voor een toegewezen regio alle potentiële klanten in kaart, neemt contact op met als doel deze prospect in te schrijven als klant volgens de geldende procedures. Je licht hierbij ook steeds de omni - channel mogelijkheden toe. Je bent verantwoordelijk voor het activeren en ontwikkelen van een portfolio van (nieuwe) klanten tot op  een vooraf bepaald omzetniveau. Je werkt daartoe nauw samen met het management. 

Je vormt het aanspreekpunt voor concrete problemen, vragen, suggesties en klachten van klanten. Je zoekt, indien nodig, in samenwerking met het sales management naar een gepaste oplossing. Je bent verantwoordelijk voor de opvolging en effectieve realisatie van de vooropgestede KPI's. (aantal registraties, klantenbezoeken, ...)

Je informeert klanten omtrent commerciële acties en nodigt klanten uit voor events en/of specifieke dagen. Je rapporteert over de uitgevoerde klantenbezoeken en werkt voorstellen uit in zake assortiment, prijzen, services, ... om de klant in de toekomst beter van dienst te zijn. 

Je werkt in al je activiteiten nauw samen met het sales management om de klantenrelaties maximaal uit te bouwen. Je houdt de kennis van het assortiment en de producten steeds op peil. 

GEWENSTE KWALIFICATIES

Je bent een commercieel talent dat voldoening haalt uit het zoeken naar nieuwe klanten. Je bent vlot, begeesterd en overtuigend in contacten en de verpersoonlijking van klantgerichtheid. Je maakt er een erezaak van om nieuwe klanten uit te bouwen tot tevreden klanten. Je bent gewend om met verkooptargets om te gaan en ze te realiseren. 

Je werkt vlot met de gangbare office toepassingen en kan zelfstandig rapporteren.

Aantoonbare verkoopervaring in de sector is een pluspunt. 

Uiteraard wil je je kennis van de sector continue verbeteren en spreek je vlot Frans. 

 

WIJ BIEDEN

Een sterke, stabiele internationale groep waarbij traditie en innovatie hand in hand gaan. Een voltijds contract van bepaalde duur, een aantrekkelijk salaris, een bedrijfswagen, extra-legale voordelen.