Pricing Specialist

Netherlands/North-Holland - Amsterdam

De nummer één groothandel van Nederland worden: dat is ons doel. Als Pricing Specialist op ons hoofdkantoor draag jij hier direct aan bij. Beschik jij over een sterk analytisch vermogen om onze prijsstellingsprocessen te optimaliseren en strategieën te bepalen? Kun jij naast analyse van data ook met stakeholders in gesprek gaan over de uitdagingen die er nu en in de toekomst liggen en zo draagvlak creëren binnen de hele organisatie? Dan bouwen wij graag samen met jou aan een groots Makro.

Als Pricing Specialist ben je verantwoordelijk voor het opzetten van pricing gerelateerde analyses en rapportages. We werken met het cutting-edge data analytics platform PRIME waarmee jij de organisatie helpt groeien middels échte data-driven prijsbeslissingen. Je bouwt samen met Category Management aan het fundament om ontwikkelingen in de markt te vertalen naar de juiste keuzes voor Makro. Door deze keuzes passend te vertalen voor de verschillende stakeholders creëer jij draagvlak voor het aanscherpen van strategieën en optimalisering van processen. Het Pricing team is de autoriteit op het gebied van prijzen, prijsontwikkeling en marktpositionering en jouw analyses geven ons op deze gebieden nieuwe inzichten.

Wat ga je doen?
Jij houdt je bezig met het opzetten van een framework waarin we data vertalen naar steeds betere prijsbeslissingen. Je lost pricing gerelateerde vraagstukken vanuit de organisatie op door het maken van analyses en door intern de gesprekken aan te gaan. Je krijgt er energie van om onze transitie naar een data-driven organisatie tot een succes te maken! Het Pricing team is onderdeel van Commercial Support waarmee ook het optimaliseren van het assortiment en onze Prijs- en Promo strategieën binnen de verantwoordelijkheden valt.

Jou zoeken we
Om deze functie goed uit te kunnen voeren heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen Pricing of andere vergelijkbare commercieel-analytische rollen. Daarbij heb je een afgeronde HBO+ opleiding. Je weet wat er speelt in de Retail/Groothandelswereld op gebied van Pricing. Je hebt ruime ervaring met het analyseren van grote databestanden en kunt deze omzetten in relevante en toegankelijke informatie voor de business. Stakeholder management is belangrijk en daarom vragen wij uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.

 

Dáárom werken bij Makro

  • Meebouwen aan Makro van de toekomst. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de vrijheid en mogelijkheden om écht een verschil te maken.
  • Samenwerken met een gedreven, ondernemende en diverse club mensen.
  • De lijnen binnen onze organisatie zijn kort. Hierdoor krijg je snel dingen voor elkaar en kun je echt iets betekenen.  
  • Een aantrekkelijk salaris, goede arbeidsvoorwaarden, pensioenregeling en personeelskorting.
  • Veel kansen om groots te groeien - zowel professioneel als persoonlijk.
  • Hybride werken.
  • Makro is onderdeel van een de internationale moederorganisatie: METRO AG. Één van de grootste en belangrijkste retail- en foodservice bedrijven ter wereld.
  • Uitstekend bedrijfsrestaurant waar je zelfs warme maaltijden voor thuis kunt bestellen.

 

Heel ondernemend Nederland kan rekenen op Makro
Met zeventien vestigingen en ruim 3500 medewerkers is Makro een begrip in Nederland. Ons doel? De nummer één groothandel van ons land worden. We geloven in de kansen die voor ons liggen. Op elk moment het juiste aanbod bieden. Klanten verrassen met de allerbeste service. En continu vernieuwende oplossingen bedenken.
 

Doe het groots. Doe het Makro.