Preventieadviseur niveau 2

Belgium/Flemish-Brabant - Machelen
Makro Cash & Carry Belgium is 15 keer op rij gecertificeerd als Top Employer!

In België werken ongeveer 2.500 mensen bij Makro of Metro, verspreid over 17 winkels en ons hoofdkantoor. In Makro is elke particulier welkom en kan hij/zij het grootste aanbod in food en non-food vinden. De winkels van Metro richten zich uitsluitend op professionele klanten in de horeca. Wereldwijd stelt de Metro Group niet minder dan 110.000 collega’s tewerk. 

Wat je achtergrond ook is, Makro/Metro biedt je een pak kansen om te groeien. Ons jobaanbod is dan ook enorm gevarieerd. We kijken steeds uit naar medewerkers die met plezier werken in een resultaatgerichte en open cultuur, waarbij de klant centraal staat.

Bij Makro/Metro hechten we veel belang aan de ontwikkeling en betrokkenheid van onze mensen. Onze medewerkers krijgen maximaal de kans om door te groeien. Daarom investeren we permanent in training en ontwikkeling.

Functieomschrijving

Je staat in voor de uitvoering van de wettelijke taken en opdrachten van preventieadviseur.

Je neemt de leiding van de nationale interne dienst waar en geeft functioneel leiding aan de regionale preventieadviseurs.

Je rapporteert aan de algemene directeur en ondersteunt de hiërarchische lijn op nationaal vlak.

Je werkt samen met de regionale preventieadviseur een nationaal preventiebeleid uit en ondersteunt dit zowel op nationaal als regionaal niveau

Je vertaalt de nationale objectieven naar concrete regionale objectieven en implementeert de jaaractieplannen in nauwe samenwerking met het regionale management.

Je adviseert, informeert, traint en communiceert actief doorheen het hele bedrijf

Je maakt deel uit van het toegewezen CPBW en rapporteert in dit orgaan over de uitvoering van het welzijns- en veiligheidsbeleid.

Je vervult de nationale en regionale administratieve taken m.b.t. het preventiebeleid. 

 

Kwalificaties

Je beschikt minimaal over een diploma hoger onderwijs. Je bent in bezit van een diploma preventieadviseur niveau 2.

Je hebt ervaring in het aansturen van medewerkers en minstens 5 jaar relevante ervaring met het preventie- en welzijnsbeleid binnen een groot bedrijf. Je bent tweetalig NL/FR en beheerst goed de Engelse taal.
Je hebt een natuurlijke impact op mensen en beschikt over excellente communicatietalenten.
Je hebt oog voor het welzijn van medewerkers en klanten.
Je werkt resultaatgericht en functioneert daarbij zowel in multifunctionele teams als zelfstandig.
Je kan zelfstandig projecten uitwerken en bent een echte people-manager.
Je bent tactvol, diplomatisch en klantgericht.

Voordelen

Een deeltijdse betrekking (20 u) in een sterke, stabiele internationale groep. Ontplooiingsmogelijkheden binnen een dynamische omgeving. Een aantrekkelijk loon aangevuld met extralegale voordelen.